Noticies

Dhub Sessions. Efecte Souvenir 1

19.11.2009 (19:30–21:30) El souvenir com a territori per descobrir.

Constantin Boym.

Taula rodona:
Constantin Boym
Guillem Ferran
Marc Morro

Moderador:
Oscar Guayabero

Constantin Boym és potser el dissenyador que ha treballat més la narrativa del souvenir des d’una visió contemporània i crítica.
Boym va emigrar als Estats Units des de la Unió Soviètica el 1981. Va estudiar arquitectura a Moscou i després es va aprofitar d’una llacuna en el sistema soviètic que va permetre que¡ algunes persones poguessin emigrar per tal de reunir-se amb les seves famílies. Ell va triar Amèrica pel que ell descriu com l’excitació de la violació. “Era un lloc perillós”, diu, “teatral, un lloc prohibit per a algú que va créixer a la Unió Soviètica”. L’humor és una presència tangible en la tasca de Boym.
La simple observació dels objectes quotidians i el comportament humà és el que Boym descriu com la perspectiva jueva i el que podria ser percebut com a humor negre, com en la
seva sèrie de souvenirs d’edificis on s’han esdevingut desastres. La seva obra està marcada per les seves incursions en els gèneres del disseny marginal, per la seva apropiació dels objectes quotidians econòmics i, especialment, per una fascinació pels Estats Units, no només la gran idea d’Amèrica, sinó també el teixit de la seva cultura. Actualment, Boym és el coordinador del Departament de Disseny del Col·legi Parson de Nova York.

futlletó Dhub Sessions

http://www.guayabero.net/catala/noticies/noticia/dhub-sessions-efecte-souvenir-1.html