Projectes

Arts Libris. Sant Jordi 2010

Des de la Fundació Comunicació Gràfica juntament amb l’editorial Raíña Lupa i amb el suport de l’Arts Santa Mònica, ens complau presentar i convidar-vos a participar a l’Arts Libris, la primera Fira del Llibre d’Art i Disseny a Barcelona, coincidint amb la festivitat de Sant Jordi  2010.  

Arts Libris és un nou esdeveniment que intenta visualitzar la gran producció de llibres d’autor, que en l’entorn de l’art i l’experimentació gràfica es produeix al nostre país i arreu.

No es tracta sols d’una fira comercial sinó i sobretot un acte cultural.
 

Presentació i objectius
Amb l’objectiu de promoure i difondre l’edició d’autor en l’entorn de l’art i l’experimentació gràfica, Arts Libris pretén ser un punt de trobada per a professionals i aficionats, productors i col·leccionistes. El llibre d’autor té multitut de facetes, possibilitats i resultats, però hi ha una sèrie de valors que els agrupen: l’entendre el llibre com a peça d’art o d’experimentació gràfica, la cura amb les edicions, l’elecció de papers, enquadernats, etc. Alhora, el posar per davant el contacte directe amb el comprador i la qualitat front l’interès comercial, genera un col·lectiu a mig camí de l’art, l’artesania, el disseny i les arts gràfiques i l’enquadernació. Tanmateix és un sector productiu interessant i que té a Catalunya una llarguíssima tradició i influència. Al mateix temps volem aconseguir generar un punt de trobada per a professionals i curiosos, amb petites exposicions, taules rodones, conferències i presentacions de llibres.
L’objectiu és que durant els tres dies que dura l’encontre, l’Arts Santa Mònica sigui un espai
d’activitat permanent i trobades de passadís, que amb els anys esdevingui amb una cita important per al sector. Pretenem aplegar col·leccionistes i institucions. Els primers per a que puguin gaudir d’una gran oferta concentrada i especialitzada. I a les institucions, tant públiques com privades, per aconseguir incorporar aquesta producció a les seves col·leccions. El model d’esdeveniment és, com heu pogut llegir, mixta, entre un mercat, unes exposicions i un mini-congrés.

Dossier participants
Dossier participantes

http://www.guayabero.net/catala/projectes/projecte/arts-libris--sant-jordi-2010.html