Arquitectura i urbanisme

Els prínceps de l'argot

Publicat a CTXT el 06-04-2018 Al Centre de la Imatge La Virreina, a Barcelona, es pot visitar aquests dies, fins al 20 de maig, l'exposició La..

La Barcelona que no va poder ser

(Editat a El Triangle, 25-01-17) Dues lectures serveixen per contraposar una ciutat possible, planificada de manera pausada i evolutiva, amb un..

No fer res, amb urgència

Publicat a El Triangle (20-7-2016) Quan l’arquitecte Jaime Lerner va accedir a l’alcaldia de Curitiba va donar justament aquesta ordre mu..

Una casa sota el sol

Publicat a l'ARA (17 d'agorst de 2012) El costum de canviar la residència habitual a l'època de vacances no és pas nou. Ja els ..

Reforma amb denominació d'origen

Suplement Ara Tú. (Diumenge 10/6/12) Visitem una antiga casa de poble de Verdú rehabilitada seguint criteris mediambientals. Efici&egra..

Passadís de llum

Suplement Ara Tu 13-05-12 Un principal de sostres baixos i sense llum natural no sembla gaire encoratjador. Tot i així, Juan Romero, un metge..

Cases 'pret-a-porter'

Des de la Revolució Industrial, la manufactura seriada dels objectes ha capgirat el paisatge objectual que envolta la quotidianitat. Aix&ogr..

L'arquitectura de l'ombra

Ara (diari d'estiu 8 de juliol de 2011) L’enginy popular per protegir-se del sol i crear espais de frescor amb pocs elements és llegenda..

L'elogi de l'ombra

TimeOut (5 de juny de 2011) Rafael de Cáceres i Xavier de Caceres Ainsa signen un projecte singular a Figueres..

Apamar. Gràfiques, mètriques i polítiques de l'espai

TimeOut (22 de maig de 2011) ACVic. Sant Francesc,1. Vic Fins 05.06.2011..