Arquitectura i urbanisme

Continent i contingut

Al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) s’hi exposa, aquests dies, la mostra Hammershoi-Dreyer. És el primer cop qu..

L’arquitectura és una eina social

Actualment, la plaça de la Gardunya, a tocar de la Rambla, és el pati del darrere de la Boqueria, brut i ple de cotxes, però en e..

Arquitectura patentanda

Entre el guirigall lingüístic al voltant de la presència de Catalunya a la Fira del Llibre de Frankfurt podrien passar desapercebudes les..

És més sostenible Nova York que Idaho

Amb poca assistència dels nostres arquitectes il·lustres es va celebrar fa uns dies un simposi sobre les relacions, sempre difíci..

L’Arquitectura catalana no existeix

Frank Zappa deia que escriure de música és com ballar d’arquitectura. Així doncs, situava l’escriptura com a territor..

Arquitectura de codi obert

Parlar de cultura digital sempre queda bé, però avui he quedat amb David Juárez i Joan Escofet al seu estudi, Straddle3, per sabe..

La sostenibilitat tranquila

Avui visito una urbanització, la pitjor manera d’habitar el territori. Ho faig amb Xavier Ros, membre de H Arquitectes, juntament amb Dav..

És insòlit que donin un premi a una escola

Sóc a Granollers, al CEIP Ferrer i Guàrdia. No hi ha nens per enlloc, estan de vacances. Ens obre la porta la directora. És estra..

La urbanista social

Arquitecta de professió, Itziar González s’ha significat en processos de participació ciutadana i tasques de memòria..

Memories d'una estrella

Arquitecte marca, factoria, star, vedette de l’arquitectura, excessiu, multinacional disfressat d’arquitecte. Aquests adjectius imolts alt..