Arquitectura i urbanisme

Utopies construïdes

Vaig al Col•legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, on es pot veure fins al 26 de juliol el cicle Tres edificis, centrat en els edificis N..

Guia de la Expo 08 per a esceptics

No manquen raons per posar en dubte esdeveniments com l’Expo Zaragoza 2008. La problemàtica de l’aigua es massa important per fer-n..

Hi ha temps, hi ha temps, hi ha temps

Llavors es traslladen a Barcelona però es fan coneguts per la casa TDA de Mèxic, per la qual la revista Wallpaper els va anomenar un del..

Els noms o les idees

La Biennal d’Arquitectura de Venècia, que obre avui les portes, reflexiona més enllà dels edificis, amb propostes interessa..

Venècia versió 0.8

Aquesta edició de la Biennal d’Arquitectura de Venècia, amb el títol Beyond building (Més enllà de l’ed..

Premi al pati de veïns

Els veïns d’una casa de pisos de lloguer de Sant Andreu veuen com pul•lula per casa seva gent amb càmeres que mira i remira. Po..

Flors sota la khaima

El cas és que sóc al nou centre de distribució Mercabarna Flor, amb el seu arquitecte, Willy Muller. “El mercat de la flor ..

Constructor de la memòria

Em trobo amb Quim Español, arquitecte de Girona, amb una àmplia obra feta conjuntament amb Francesc Hereu, amb diversos llibres d’..

Quina cosa més lletja!

Aquelles operacions urbanístiques que estan mancades de beneficis socials, de lligams amb la història i el present dels barris, de model..

Urbanalització

Francesc Muñoz ha treballat més de sis anys per escriure aquest estudi. El resum del treball ja està en el mateix títol, u..