Cultura i mitjans

Ha mort el cartellisme?

En els darrers dies alguns mitjans de comunicació s’han fet ressò d’una manca de qualitat en alguns cartells que difonen esd..

Balanç i bons proposits

Una de les exposicions més interessants de l’any ha estat L’art del risc. Circ contemporani català. KRTU ja ens té ac..

El valor de l'art

“El paisatge Jardí de muntanya, Sa Coma IV, de Santiago Rusiñol, ha estat venut en subhasta a la casa Sotheby’s de Londres p..

Cultura d'hibernacle

Fa uns dies un amic, del camp de la ciència, deia, com a raó per no acudir a una xerrada en un centre de cultura oficial, que no podia r..

La cultura en campanya

Som un país estrany pel que fa a cultura i potser en moltes altres coses. Estrany perquè en aquell gran impàs de 40 anys de dicta..

Les altres censures

Felicitem-nos, ja tenim un altre motiu de cohesió nacional. El maltractament que l’actor Pepe Rubianes va rebre a Madrid, arran d’u..

Museus amb pilot automatic

Alguns museus de Barcelona semblen els nous metros, funcionen sols, sense conductor. Els automatismes de les seves programacions, la previsibilitat en..

Un país de 100 anys

Si ens guiem per la quantitat d’institucions, entitats, ateneus, gremis i clubs que han celebrat el seu centenari en aquests anys, i els que ja ..

Els off i la cultura del risc

Aquest any el millor del Festival Sónar, a banda de les actuacions japoneses del Centre d’Art Santa Mònica, va ser la programaci&o..

Copio, doncs existeixo

Les idees ni es creen ni es destrueixen, tan sols es transformen. Aquesta consigna, parafrasejant, o potser copiant la ciència, podria represen..