Neutopies. Noves utopies i disseny de futurs

El llibre pretén ser una aproximació al fenomen en què la distòpia s'ha establert com a paradigma hegemònic, contrarestant-ho amb algunes anàlisis crítiques de les utopies del passat, del present i del futur. La idea és mapejar un territori menys desolat del que podria semblar i, alhora, esbossar elements que ens ajuden a dibuixar futurs en positiu..

El disseny per al dia abans

El diseño para el dia antes. Propuestas para antes del colapso (en Escenarios poscovid) y cómo es posible evitarlo o, al menos, intentarlo. Editado por Experimenta l..

El disseny, de mitjà a mediador.

El disseny, de mitjà a mediador. (La situació actual de l' disseny i el seu paper en la societat, i hipòtesis sobre escenaris post-COVID-19), es una publicació ..

Univers Papanek

  Amb motiu de l’exposició "Victor Papanek: La política del disseny" del Museu del Disseny de Barcelona, la Biblioteca del Núvol publica un ebook que recull les conclusions resultants de la mostra i de totes aquelles activitats que ha generat (debats, conferències, tallers, projectes acadèmics…) que vaig comissariar.  ..

Retrat imperfecte de Curro Claret

"Retrato imperfecto de Curro Claret. Conversación polifónica sobre diseño y otras cosas" es un llibre sobre el treball d'aquest dissenyador parlant amb altres veus ..

Més de 1.000

Escric aquest text per un bon motiu, la meva pàgina a Facebook "Megáfono Guayabero" ha superat els 1.000 seguidors. Molt poc si ho comparem amb qualsevol mitjà tradicional, però molt si tenim en compte que tan sols és un lloc o..

D'escratxes i escletxes i fores de joc

Llegeixo que la banca va deixar 82 famílies sense casa durant el 2012... al dia! Això fa un total 30.034 famílies a l’any, que si ens atenem a les estadístiques deuen estar formades per 3 pers..

Emergències del Disseny

Editat per el FAD...

100 ASA (36 Exp)

Editorial Eumo GràficNarratives 014. ISBN 84-9766-025-0 Amb pròleg de Jordi Bernadó...