Llibres

Retrat imperfecte de Curro Claret

"Retrato imperfecto de Curro Claret. Conversación polifónica sobre diseño y otras cosas" es un llibre sobre el treball d'aquest dissenyador parlant amb altres veus sobre els temes que preocupen a Curro Claret.

El llibre s'ha generat a partir de múltiples converses, algunes entre Curro Claret i jo mateix i una altra amb una àmplia varietat de persones. Hem evitat conscientment parlar amb col·legues de professió, perquè no volíem que fos un llibre "sobre disseny", sinó un llibre d'idees, dubtes, experiències, contradiccions i pensaments que s'han expressat a partir del llenguatge del disseny. Curro volia que no fos un llibre per a dissenyadors, encara que aquests, crec que ho gaudiran.

Així a partir d'aquestes xerrades, han anat sortint una sèrie de temes que poc o molt s'anaven repetint. Un cop detectats aquests temes comuns ia partir de la pròpia estructura del web de Curro Claret hem establert uns capítols:
- Caca. Toca parlar de mi mateix.
- "La peça". Respecte a això del disseny.
- Compartir. Un nou model de consum.
- Projectes molt difícils. Treballar en la contradicció.
- Accions. Què fer avui i aquí.
- Amor. Disseny i empatia.
- Camper. Experiència Barcelona-Madrid.

Les converses s'han deconstruït per generar unes noves xerrades (virtuals), unint les veus i reordenant en base a les idees que expressen. Finalment, tenim 7 converses polifòniques que se solapen, puntuen, iteran, matisen o contradiuen sense altra intenció de generar un text fluid, on les idees són més presents que qui les diu i on amb l'excusa de Curro i el seu treball s'aborden temes que ens afecten a tots.

I això és bàsicament el llibre, no un manifest tancat, ni un decàleg de res. Són només opinions, idees i xerrades enllaçades.
Alhora, hi ha uns petits peus de pàgina per ressenyar personatges o conceptes propis del disseny. Són, per si algú no els coneix i sent curiositat. Per als lectors avesats els semblarà retòric, però repetim, aquest no és un llibre per a dissenyadors, o millor dit, no és un llibre només per a dissenyadors.

http://www.guayabero.net/catala/publicacions/llibres/llibre/retrat-imperfecte-de-curro-claret.html